Οι πανέμορφες πηγές του Βοιωτικού Κηφισού-BINTEO

Οι πηγές του Κηφισού είναι πολλές. Πάνω από 100 μικρότερες ή μεγαλύτερες πηγές έχουν καταγραφεί σε ειδική μελέτη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) . Πολύδροσος.

Με 20’ περπάτημα από την Πολύδροσο ή 5′ οδικώς, μπορείτε να φτάσετε στις πηγές της Αγίας Ελεούσας ή αλλιώς πηγές του Βοιωτικού Κηφισού. Πρόκειται για μια καταπληκτική τοποθεσία με φυσική ομορφιά, πνιγμένη στα πλατάνια, με αναβλύζοντα νερά από τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού και με υπέροχη θέα στην Πολύδροσο.

Ακριβώς πάνω από την πηγή βρίσκονται απομεινάρια από αρχαίο ιερό αφιερωμένο στη λατρεία του θεού Απόλλωνα στον χώρο του οποίου βρέθηκε γλυπτό αγαλματίδιο του 3ου αιώνα π.χ. που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και είναι γνωστό ως “Το παιδί με τη χήνα”.

Πολύ κοντά βρίσκονται και τα ερείπια του βυζαντινού ναού της Αγίας Ελεούσας. Από την περιοχή περνά και το Εθνικό μονοπάτι Ε22. Οι πηγές της Αγίας Ελεούσας, αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τους εκδρομείς όσο και για τους κατοίκους της Πολυδρόσου, ειδικά την περίοδο της Άνοιξης και του Φθινοπώρου.

Βίντεο από blackdim

Σχετικά